11 000 Beograd
+381 63 78 00 413
menadzer.trubaca@gmail.com

Muzika je deo našeg života

Muzika je deo našeg života

Trubači Beograd | Muzika je deo našeg života

Muzika je deo našeg života

Trubači Beograd | Muzika je deo našeg života

Muzika je deo našeg života – veruje se da je čovek oduvek stvarao muziku. Muzika se spontano stvarala tokom igre ili rada jer su ljudi želeli putem muzike da izraze svoje emocije. Postepeno su otkrivali predmete pomoću kojih su mogli da stvaraju zvukove. Kada su počeli te zvukove da stvaraju kombinujući tonove i ritmove na različite načine, na muziku se počelo gledati kao na umetnost. 

Muzika je svuda oko nas. Slušamo je uz prvu kafu, dok odmaramo, radimo, slavimo, vozimo se autom, putujemo… U zavisnosti od mesta i raspoloženja odlučujemo se za vrstu muzike koja nam u tom trenutku najviše prija. Uživamo u ritmovima i pronalazimo se u pesmama. 

Muzka je deo našeg života i naše svakodnevnice

Muzika je sastavni deo i tv emisija, filmova i reklama koje gledamo. Poznato je da muzika utiče na naša čula i emocije. Na muziku niko nije imun. Zbog toga kompozitori, reditelji i scenaristi koriste muziku kada žele da probude ili pojačaju emocije kod gledalaca. 

Kada imamo vremena i volje odlazimo na koncerte, muzičke festivale, žurke pod vedrim nebom… Sa ljudima sličnog muzičkog ukusa uživamo do sitnih jutarnjih sati. Vraćamo se kući nasmešenih lica, puni utisaka i doživljaja koje dugo pamtimo i danima prepričavamo. 

Sa muzikom se prvi put upoznajemo još u detinjstvu. Roditelji uspavljuju decu svojim omiljenim pesmama i tako im izgrađuju muzički ukus tokom prvih godina života. Buduće majke često pevuše i svojoj bebi u stomaku ili joj puštaju muziku koju vole.

Najtalentovaniji među nama već u detinjstvu pokazuju posebno interesovanje za muziku. Uživaju u slušanju muzike, pevanju ili sviranju nekog instrumenta. Rado odlaze na koncerte a vremenom i sami postaju deo orkestra. 

U našim životima postoje važni događaji i datumi koje volimo da proslavimo uz muziku. Bilo da je u pitanju punoletstvo, proslava mature, diplomiranja, poslovnog uspeha, svadbe, rođenja deteta, krštenja… muzika daje neku posebnu čar događaju koji slavimo. Uz poznate ritmove i pesme obeležavamo naše najlepše trenutke i krećemo u nove životne pobede. Muzika nas okuplja i povezuje.

Kažu da je muzika i lekovita. Da može da otkloni umor, bol, stres. Dobra je i za koncetraciju, razbuđivanje i lakše uspavljivanje. Sve u svemu muzika je tema o kojoj može mnogo da se piše i istražuje.

U narednim tekstovima na blogu pisaćemo o istoriji muzike, vrstama muzike, muzičkim instrumentima, festivalima, proslavama, filmskoj muzici, darovitim muzičarima, uticaju muzike na naša čula i raspoloženja i o mnogim drugim temama vezanim za muziku. Posebnu pažnju posvetićemo trubi i trubačima i trubačkoj muzici . Nadamo se da ćete uživati u čitanju tekstova sa bloga…

Tags: , ,